Революционно предложение на българския автомобилен пазар. Помощна схема при покупка на

...
Революционно предложение на българския автомобилен пазар. Помощна схема при покупка на
Коментари Харесай

Революция - дават 10 бона за елкола у нас

Революционно предложение на българския авто пазар. Помощна скица при покупка на електрически автомобил, която включва бонус от 10 000 лева за ново електрическо транспортно средство предлага Асоциацията на автомобилните производители в България (ААП).

За схемата заяви ръководителят на организацията Храбрин Иванчев по време на онлайн конференция.

Предложението планува схемата да включва
бонус от 10 000 лева при покупка на електрически автомобил, 7500 лева за закупуване на хибрид и 5 хиляди лева за автомобил с мотор с вътрешно горене с екостандарт Евро 6D.

Асоциацията предлага обособяването на обединен указател за колите в България към КАТ и държавна скрапинг стратегия, която да подкрепи закупуването на екологични транспортни средства.

Вече редица страни в Европа дават финансови тласъци при покупка на електрически коли В Германия да вземем за пример, държавната помощ е от 6 000 евро.

Преди три години организацията разкри, че са подхванали редица срещи с управляващите и са предложили въвеждането на дотации за покупка на коли с различно придвижване.

 Идеята е на фона на към момента високите цени на електрическите коли дотациите да варират в диапазона сред 2,5 хиляди евро за плъг-ин коли и 5 хиляди евро за изцяло електрически коли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР